lördag 20 mars 2010

Vårfärger

Äntligen har snön börjat försvinna. Det är så skönt att det äntligen är på väg att bli vår. I Hornborgarsjön har man sett en ensam trana stå och trampa på isen. Hoppas att blåsten, som friskar i idag, gör sitt bästa för att den ska få lite vatten att stå i.
Själv har jag virkat vårhjärtan att hänga i kökslampan. Tänkte att det ska bli lite färgglatt i köket nu när det snart är påsk, bara två veckor kvar! Garnet jag använt är Jasmine som jag och Fru Inez färgade i somras. Några av färgerna börjar att ta slut och vi färgade aldrig något blått. Därför har jag färgat lite mer garn nu. När vi färgade i somras använde vi riktig batikfärg från Zenit vilket gav mycket klara färger. Nu har jag använt mig av Panduros batikfärger, eftersom dom är mer hälsosamma och jag är inne och färgar. Jag tycker dock inte att det blev riktigt samma lyster med dessa. Det kan ju i och för sig bero på att jag blandade färgerna hej vilt. Det är så spännande att de vilken nyans det blir när man sköljt garnet och slutligen torkat det. Jag tycker ändå att resultatet blev bra.




Min mamma fyllde år för ett tag sedan. Eftersom hon tycker mycket om turkost ville jag göra något i den färgen till henne. Det blev ännu en sjal i kärleksknutar. Jag tycker att det är en rolig teknik och det går fort framåt!
Ha det bra i snösmältningen!


tisdag 9 mars 2010

Fortfarande kallt
Eftersom vintern här i östergötland aldrig vill ta slut har jag stickat mej en mössa. Garnet är Eskimo och beskrivningen från drops. Stickade en likadan förra året, men den blev lite stor så jag körde den i tvättmaskinen. Det skulle jag inte gjort, för när jag tog ut den var den så liten, så liten. Numera använder jag den som förvaring till min virkning, en nätt liten skål. Man lär av sina misstag!
Sonen ville ha en OS-mössa, så det var jag tvungen att fixa ihop en. Den blev kanske inte exakt som originalet, men han blev nöjd och det är ju huvudsaken.